Edbak logo

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerwordpress blog

Multitouch screens

NLtronics support een aantal merken touchscreens van de merken PQlabs, Zaagtech, C-touch, Samsung en Displax. Nieuw in ons assortiment zijn onze Touch-Glass oplossingen. Touch mogelijkheden middels capacitieve sensors maken het mogelijk elk NON-Ferro materiaal te gebruiken tot wel 4cm dik!

Door het groeiende aantal touch-interfaces en touch-enabled apparaten welke op dit moment op de markt zijn en komen maakt het nodig dat de consument de fijne kneepjes en variëteiten van touch technologie gaat begrijpen. Hoe werken bepaalde technologieën en wat zijn de mogelijkheden van de diverse touch technologieën? Om u te helpen bij de keuze van een touch systeem is onderstaand overzicht een goede leidraad voor vergelijkingen van de verschillende touch technologieën verdeeld in twee input categorieën:

Dual-touch

Dual touch verwijst naar een touch systeem dat tegelijkertijd twee afzonderlijke of gelijktijdige touch punten kan detecteren. De beste demonstratie van dual touch mogelijkheden is om twee parallelle lijnen op het scherm te trekken op hetzelfde moment.

Multi-touch

Multi-touch verwijst naar een touch systeem dat gelijktijdig een minimum van 3 of meer touch punten kan detecteren.  Multi-touch wordt daarom door velen beschouwd als de touchinterface voor de toekomst. Dit komt vooral vanwege de snelheid, efficiëntie en intuïtiviteit van dit soort systemen. Multitouch technologie is met de huidige stand van de technologie te vinden met 6, 10 en 32!! afzonderljke touchpunten en vindt zijn toepassingen in ontelbaar veel industrieën, scholen etc..

Touch-techniek mogelijkheden vergelijking